Başkanın Mesajı

PPD Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, probiyotikler konusunda multidisipliner bir iletişim ağı kurmak, doktor, diyetisyen, klinik nutrisyon ile uğraşan kişiler, gıda mühendisliği, veterinerlik, diş hekimliği gibi oldukça geniş bir yelpazeyi içine almak gibi bir misyonu hayata geçirmiştir. Amacımız probiyotiklerin bilim insanlarına tanıtmak veya farkındalığını artırmaktır. Halka yönelik olarak probiyotiklerin ne olduğu, nerelerde kullanılabileceği, yararları, zararları, çekinceler hakkında bilgi vermek amacını üstlenmiştir. Dünyada hızla gelişen bir konu olan probiyotikler, gelecek yüzyılın en çok uygulamada yer alacak tedavi uygulaması olacağı ön görülmüştür. Bu nedenle Türkiye’de bu alana ilgisiz kalmamak amacıyla, derneğimiz faaliyetlerine tüm motivasyonu ile başlamış bulunmaktadır.

Özellikle genç akademisyenlerin bu alandaki bilimsel çalışmalarını desteklemek için projelerine katkı sağlamak, endüstri ile el ele vermek en önde gelen hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca güzel Ülkemizin değişik bölgelerinde düzenleyeceğimiz eğitim ve tanıtım toplantıları ile bilim insanları ve halka probiyotik bilinci kazandırmayı amaçlamaktayız.

Prof.Dr Tarkan Karakan
Probiyotik Prebiyotik Derneği Başkanı